WientjeMade2019

Een nieuw jaar is begonnen. Fijn! Want het einde van 2018 was erg turbulent. Iets te turbulent als je het mij vraagt. Gelukkig konden we het jaar wel rustig afsluiten op de manier hoe we gepland hadden.

Een nieuw jaar betekend ook weer nieuwe doelen.
En natuurlijk zijn er de doelen als afvallen en sportiever en gezonder leven. Maar het einde van 2018 heeft me wel geleerd dat we die doelen veel minder onder controle hebben als we zouden willen. Dus die doelen zijn er wel. En ik ben er wel mee bezig, maar ik zal er niet of weinig over schijven.

Ik zou mezelf natuurlijk niet zijn als ik geen creatieve doelen zou hebben.
- Ook dit jaar ga ik weer proberen te zorgen om minimaal 75 stuks te maken. Dit keer onder de noemer WientjeMade2019.

- Dit jaar gaan we weer wat actiever minimaliseren. Ons huis is langzaamaan weer aan het dichtslibben met spullen die we niet gebruiken. Die mogen naar andere mensen.

- Ik wil goed leren breien. Mijn doel is om dit jaar te leren om zelf sokken te breien. Het lijkt me een leuke afwisseling voor bij het kijken naar series. Als ik naar series kijk haak ik vaak, maar we hebben inmiddels genoeg dekens en vestjes en dergelijken. Het wordt tijd dat ik sokken ga breien. Het zal wel even duren voor iedereen te veel wollen sokken heeft. En met de snelheid waarmee Madam haar voeten groeien zal dit waarschijnlijk een goede langdurige bezigheidstherapie kunnen worden. Nu nog hopen dat ik het leuk ga vinden. 

- Meer voor Baardmans naaien.

- Meer voor mezelf naaien. Ook lange broeken.


En om het jaar warm en vrolijk te beginnen ronde ik in de eerste dagen van het jaar een wrapsweater af. Deze haakte ik van een heerlijk garen namelijk van Urth yarn uneek fingering. Heerlijk zachte merino wol in regenboog kleurtjes. Er zitten 4 bollen in. En dat betekend dat er ook 4 bomen in Afrika voor geplant zijn. Het is dure, maar eerlijke wol. En zoals jullie weten betaal ik graag voor kwaliteit, goede leefomstandigheden (kwaliteit van leven) en voor een lage millieu impact (millieu kwaliteit)





Reacties