Boekietheektas

Madam heeft ooit met een swap een tas gekregen die iemand zelf gemaakt heeft. Een niet al te grote tas die wij al jaren gebruiken als we naar de bibliotheek, ook wel boekietheek genoemd hier in huis, gaan.
Maar Madam kiest graag grote boeken, soms dikke boeken, of boeken met rare afmetingen.  En het tasje wat we hadden wat niet zo heel groot.
En vanwege mijn chaotische hoofd die wel wat meer orde kon gebruiken en waar naaitherapie een prima bezigheid zou zijn besloot ik een nieuwe tas te maken voor haar om mee te namen naar de boekietheek.
Maar, het moest wel in thema blijven. Het tasje dat ze had was een uiltje, dus deze moest ook met uilen worden.
Nu hadden we daar nog een perfect stofje voor liggen.
We hebben een klein beetje afgeweken van het patroon. Madam wou geen zakjes aan de binnenkant van de tas. En er moet nog een band komen om de tas ook over de schouder te kunnen dragen. Maar verder is hij helemaal naar wens van Madam.

Helaas moet ik wel bekenen dat doordat mijn hoofd er niet helemaal bij was ik een stom foutje gemaakt heb met de rits. De rits is prima functioneel, maar ik heb wel eens nettere ritsen in gezet zeg maar....

De schouderband moet dus nog. Maar daarvoor moeten we nog even kijken hoe we dat gaan doen. Want helaas was de tassenband met de bloemetjes op en is er niet genoeg van de rode stof of van de uiltjes stof om daar een mooie band van te maken. Dus zullen we een mooie band erg en moeten vinden of maken.
Dit moet dus nog.

Reacties