Ballet rokje

Binnenkort heeft Madam een balletvoorstelling. Bij zo'n voorstelling horen natuurlijk ook kostuums. Voor een van de dansen was er een rokje te kort. De stof was niet meer te krijgen. De boordstof was er nog wel.
Gelukkig wist ik dat er bij Hazeltjes een stofje te koop was die hier op leek. Het is welliswaar een tricot stofje en de andere rokjes niet. Maar ja, je moet toch wat. En gezien het niet meer bekend was welk patroon er gebruikt was en hoe of wat verder, de andere rokjes zijn een aantal jaar geleden gemaakt. Ze vroegen mij om hulp.

Ik kan dat wel.

Dit is het resultaat geworden:

Nu kan de hele groep in dezelfde soort rokjes dansen! Nog heel even wachten, het is bijna zo ver. Nog 3 weken en dan mag ik het rokje op het podium in actie zien.

Ik snap nu sommige keuzes van mijn oma van vroeger wel. Als ik een plooirokjes wou, dan moest ik als puber zelf helpen. Dan moest ik de plooien zelf spelden en persen. Zij deed het naaiwerk meestal wel.
Nu was dit een erg makkelijk stofje hoor! Door de strepen kun je het erg makkelijk goed leggen. Maar als puber koos ik minder makkelijke patroontjes uit.
Ik denk dat als Madam als puber ook graag plooirokjes wil, ik dezelfde strategie ga toepassen. Hou ik heel veel meer naaitijd over.

Patroon: onbekend, nagemaakt van een voorbeelden
Stof: Lillestof


Reacties