Romeinse Tunica's

Baardmans was jarig. En wat geef je iemand die jarig is en niet perse weet wat hij voor zijn verjaardag wil maar wel eens gezegd heeft dat hij een nieuw tunica voor zijn werk wil. Juist! Twee nieuwe tunicas voor werk. Voor hen die het niet weten, mijn man werkt als tolk bij het Archeon in de Romeinse tijd. Hij gaat dan ook gekleed als Romein. Meestal als legionair. Soms als gewone burger. Hij speelt ook mee in de gladiatorshow als Lanista of Orator. 

Met een vriendin sprak ik af dat zij voor mij naar de stoffenmarkt zou gaan om linnen te kopen. Officieel moet het linnen zijn in een naturel kleur. Maar ik weikte af. De Orator draagt daar altijd groen en hij wou graag een tunica van mijn hand die hij dan kan dragen. Linnen op een natuurlijke manier verven is vrij lastig. Katoen was er vermoedelijk nog niet in die tijd. Kleur was er in wol. Maar een tunica in wol is warm en duur. Dus soms zijn we iets minder correct.

Hij kreeg twee tunicas in 'vleermuis' model. Er was nog genoeg materiaal over van deze en het vorige tuniek om ook nog iets voor Madam te maken. Helaas was er niet genoeg tijd. Dus die verrassing kon niet op gaan. Maar dat mocht voor deze twee de pret niet drukken om alsnog met z'n twee te poseren. 



Madam in een veel te groot tunica en de blik er bij heeft wel iets heel gaaf!


Stof linnen onbekend
Patroon eigen patroon 

Reacties