Cake, zonder geraffineerde suiker

Als je jarig bent hoort daar lekkers bij. Maar wat doe je als je de jarige jet nog liever geen geraffineerde suikers geeft? En eigenlijk liever helemaal geen suikers. En wat als je weet dat er bezoek komt die vindt dat er op een verjaardag best taart mag zijn, maar die ene lekkere suikervrije bietentaart weigert? Nou, dan ga je experimenteren. Eigenlijk had ik vorige week willen experimenteren, maar zoals jullie hebben kunnen lezen liep het allemaal even anders.

Vandaag geëxperimenteerd met cake. Geen gewone suiker, maar met oerzoet. Dit is ingedroogd suikerrietsap en vermalen tot kleine korrels. Het is ongeraffineerd, wat betekend dat het minder chemische bewerkingen heeft gehad. En het smaakt net als rietsuiker. Als het dan zoet moet zijn, vind ik dit een prettiger alternatief.

De ingrediënten:
200 gr zachte roomboter
200 gr zelfrijzend bakmeel
4 eieren
1 el oerzoet
Flinke hand gedroogde stukjes appel, peer en abrikozen.

Mix de zachte boter, de eieren en de oerzoet meteen mixer. Zeef het bakmeel en voeg al mixend op een lage stand beetje voor beetje toe.
Roer het gedroogde fruit met een lepel door het mengsel heen en stort het in een ingevette cakeblik.
Bak in de oven op 150 graden in 50 minuten bleekbruin.

Laat het je smaken!

Reacties