dinsdag 21 oktober 2014

Herfststorm

Jullie hebben vast wel gehoord van de Disney film Frozen. Wellicht heb je de film al eens gezien. En als je pech, of geluk hebt, -ligt er maar net aan hoe je het bekijkt- kan je stukken mee praten en de liedjes meezingen.
Ik zet de tv niet graag in om mijn dreumesmeisje bezig te houden zodat ik iets voor mezelf kan doen. Maar er zijn van die momenten dat het wel heel goed uit komt. Zo zet ik tijdens het koken vaak sesamstraat of teletubies in. Soms ook een kort filmpje als ik even de wc schoon moet maken of de was wil ophangen en dreumesmeisje niet tevreden is met het speeldeeg, gekleurde rijst, haar boerderij of de kapla.
Op momenten dat ik me niet lekker voel, dan ben ik blij met netflix die een prima aanbod van Disney tekenfilms heeft. Het geeft mij net wat meer rust, een beetje adempauze.
Maar vandaag was het een heel ander verhaal. Dreumesmeisje zit in een zelfdoen-fase. Ze wil zelf haar onderbroekje aandoen, zelf haar broek aandoen. Ze krijst de boel bij elkaar als ik een shirtje over haar hoofd trek. Ze wil geen hulp, maar het frustreert haar dat het niet lukt. Ze wil mijn hand vasthouden en duwt me tegelijkertijd weg.
Het stormt buiten en ik heb pijn in mijn voet, dus naar buiten om in de plassen te stampen zie ik ook niet zitten. Na een uurtje heeft ze geen zin meer om te kleien en met haar boerderij te spelen. Na een half boekje gelezen te hebben heeft ze dat ook weer gezien. Door de pijn kan ik minder hebben en wil wat voor mezelf doen.
Dan hebben we gelukkig de film Frozen.
Die gaf mij vandaag de gelegenheid om voor dreumesmeisje een salopette te maken. Weer een puntje minder op mijn todolijst
Terwijl zij gebiologeerd naar het beeldscherm staarde, opstond voor haar liedjes, die ik vrolijk mee zong, kwamen wij deze eerste herfststorm van het jaar door.

3 opmerkingen:

Ruth van Lenthe zei

Frozen... is het leuk? Wel een leuk pak zeg!!

Vlijtig Liesje zei

Superleuk geworden!

Wientje zei

Frozen vind ik een best leuke film. Maar om nou te zeggen geweldig! Ik ga zelf toch liever voor Lord of the rings of voor Pirates of the caribibbean. Maar ik vrees dat dreumesmeisje het daar niet mee eens is ;-)