Vieze opvoeding

Er zijn kindjes die er niet van houden om vies te worden. De meeste kindjes hebben een fase waarin ze vieze handjes vies vinden. Er zijn ook ouders die het erg vinden als de kleertjes vies worden, of als de kindjes met de handen in de modder gaan.
Ons voornemen is altijd geweest om onze eventuele kinderen lekkerste laten dabberen. Te laten graven in de aarde, met haar handen in een plas te spetteren, lekker te laten kruipen door het gras of stro. Maar ja, voornemen is een, of je je er prettig bij voelt is een tweede.
Gelukkig vindt onze dame onze vieze opvoeding helemaal prima.
Ze kruipt graag een bloemenperk in om bloemetjes te plukken, bloemen en aarde te proeven, pissebedden en slakken in haar mond te steken als ik even niet kijk en eet graag haar broodresten die van tafel zijn gevallen later nog op. Bij voorkeur vist ze die uit het hoopje stof en etensresten die je net hebt bij elkaar hebt geveegd terwijl je het stoffer en blik pakt. En als je geluk hebt, bied ze je ook nog heel lief een stukje etensrestje aan.

Reacties

Heerlijk voor kinderen. Volgens mij is dat heel gezond vermaak. Wat een lieve dikke handjes heeft ze nog...
Wientje zei…
Dank je, ze heeft ook nog dikke voetjes. Die leuke cowboylaarsjes met soepele zool en zachte prijs komt ze helaas daar door niet in. Dan maar softstarshoes uit de vs laten komen....
Lies zei…
En het is ook nog eens super goed voor haar immuunsysteem ;)