zondag 2 december 2012

Kleren verven

Voor onze kleine Pukje hebben we bergen kleertjes van de doorgeef gekregen. Dit zijn voornamelijk kleertjes die of te klein zijn, of die niet mooi gevonden wordt door de bevriende papa's en mama's. Heel veel van onze vrienden hebben meisjes, dus krijgen wij de unisex kleertjes, en soms ook wat meiden kleren. Die meiden kleren zijn voornamelijk roze. En aangezien wij niet willen weten wat onze spruit gaat worden, willen we dus geen overduidelijke meiden kleertjes. Toch zitten er leuke broekjes bij, bijvoorbeeld roze met donkerder roze sterretjes.

Maar ja, roze... Als Pukje een meisje is dan is zwart met roze wel acceptabel, maar anders echt niet. En al het unisex is meestal wit, tja een baby en wit... Ik weet niet waarom veel babykleding wit is, maar een baby spuugt, knoeit en poept alles van de kleding onder en wit is zo besmettelijk en moeilijk mooi van kleur te houden. Dus, op naar de winkel en kleding verf kopen! We hebben gekozen voor marine blauw. De wasmachine staat al te draaien met de kleurstof. Er is nog meer wat we willen verven, maar eerst maar eens testen of dit naar tevredenheid werkt. Als dit werkt, wordt de rest groen gemaakt.

Natuurlijk ben ik vergeten om een before-foto te maken, maar alles zat tussen wit en knal roze in. Maar dit is het resultaat. Sommige motiefjes of applicaties zijn niet meer te zien, en andere weer wel. Maar het resultaat mag er wezen, een neutrale kleur blauw en dus niet meer zoveel wit en geen roze.

Geen opmerkingen: