woensdag 17 juli 2013

Zomerse spitskool

Het werd weer eens tijd voor een receptje. Sinds we een groente tas hebben eten we vaker groentes die we anders niet zouden eten. Spitskool is er een van. Van huis uit aten wij dat altijd op de zelfde manier. Gestoofd in een bechamelsaus met kerrypoeder er door heen. Zeker niet vies, maar bijzonder is het ook niet. En zomers al helemaal niet. Wat ik met dit weer toch liever wel heb. Gelukkig is de groente tas ook altijd voorzien van een informatie blaadje met daar in recepten. Zo ook een recept voor zomerse spitskool. Wel een beetje aangepast naar onze smaak, maar een prima receptje wat perfect bij dit weer past!

Men neme een spitskool, een mango, een beetje citroenrasp, een pepertje,citroensap, olijfolie, knoflook, zout en peper en een kipfilet.
Snij de kipfilet in kleine blokjes en marineer dit ongeveer 2 uur in 2 el citroensap, 2 el olijfolie, 2 teentjes geperste knoflook wat zout en peper. De kip wordt door het citroensap koud gegaard en zal wittig worden. Bak de kipfilet op. Hij is al gegaard, dus even kort op hoog vuur om dicht te schroeien is voldoende. Dan blijft het van binnen lekker sappig.
Snij de spitskool in dunne reepjes. Doe 2 el olijfolie in een grote pan, voeg de spitskool toe en een half kopje water. Laat de spitskool in ongeveer 15 minuten gaar stomen. Snij de mango in stukjes en voeg dit toe. Ontlijst en ontpit het pepertje en snij deze in kleine stukjes en voeg dit toe. Vlak voor serveren roer je er nog 2 tl citroenrasp door heen, samen met de gebakken kipfilet.
Eventueel nog wat croutons voor het knappertje en je hebt een heerlijke zomerse spitskool.
Smakelijk eten!

Geen opmerkingen: