Horror lamellen


Ik hou niet van beestjes, tenminste, die beestjes die ook wel ongedierte genoemd worden. Vooral de vliegende en de stekende. Voor de mug en de daas ben ik allergisch. Dat maakt mijn antiliefde wat makkelijker. In de ramen van ons vorige huis prijkte dan ook de horren. Deze konden prima mee naar ons huidige huisje. Er kwamen wel wat extra horren bij. Alleen een hor voor de balkon deuren bleven uit.

En toen kwam daar onze mooie kleine meid. Ondanks alle horren in huis, zat ze toch onder de muggenbulten. Het arme schaap. Maar ja, als het zo warm was, dan sliepen we ook met de balkondeuren open. En ja, daar zaten geen horren... Dus wij naar de oranje blokken winkel. Volgens de tv reclames zouden ze daar een hor met magneetsluiting moeten verkopen. Dat leek ons wel wat. Helaas, de dichts bij zijnde oranje blokken winkel verkocht die niet. Wel twee andere horren voor in deuren. Lamellen. In het kader van consuminderen en niet weten of dit voor ons zou werken kochten wij de goedkoopste.

Het bleek een hel van een karwei om deze lamellen op te hangen en goed te krijgen. De horror lamellen waren geboren. Het sloot niet helemaal mooi aan boven de deur. De lengte instellen onderaan was ook niet heel gemakkelijk en dan hebben we het niet eens over het feit dat het klik systeem niet overal kon klikken wegens verkeerd gegoten plastic... tja, het kan verkeren.
We hadden ze te lang gemaakt waardoor ze steeds tussen de deuren kwamen als we die dicht deden.
Tijd voor verandering dus. Een werkje dat we minimaal 2 maanden hadden uitgesteld, maar uiteindelijk in een uurtje geklaard was.
Gewapend met masking tape een schroevendraaier en een tang was dit het eindresultaat. Vrolijke hor lamellen die niemand anders heeft!

Reacties