Surinaamse pompoen

Als het kouder wordt krijgen veel mensen zin in hutspot. Das voor mij niet weggelegd. De combinatie van gekookte wortelen en uien doen mij gruwelen. Mijn favoriete wintermaal is surinaamse pompoen.
Geen idee of een surinamer zich in deze titel kan vinden, maar het is een heerlijk goedje!

Men neme:
1kg pompoen (ik neem altijd een stuk van zo'n grote oranje halloween pompoen) in stukjes, zonder schil.
2 eetlepels arachide olie
1 grote ui, gesnipperd
2 eetlepels curry masala
Pakje gerookte spekblokjes
1 rode paprika in blokjes
1 blikje tomatenblokjes (autocorrect maakt daar hondenvlees van. Rare technologie)
3 knoflookteentjes, geperst
2 theelepels sambal brandal.

Verhit de olie en bak de curry masala hier kort in op. Voeg de ui toe en laat deze glazig worden. Bak de paprika mee. Bak in een andere pan de spekjes uit en scheid de spek van het bakvet.voeg de uitgebakken spekjes bij de uien en paprika. Voeg de pompoen, sambal en de tomatenblokjes toe. Laat dit geheel nu, onder af en toe roeren, lekker lang pruttelen op een zacht vuurtje zodat de pompoen gaar stooft. Als de tomaten niet genoeg vocht afgeven, voeg dan een scheutje water toe.
Voeg als laatste de knoflook toe en laat dit nog zo'n 5 minuten mee garen.
Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.

Je kan het zo eten, maar het is ook heerlijk met rijst of brood.

Smakelijk eten!

Reacties