vrijdag 7 maart 2014

De vrouw met de hamer

Zit je lekker met je kindje op schoot, wordt er ineens tegen de knoopjes van je blouse aangetikt! Door je eigen kindje, met een houten speelgoed hamer. Omdat je kindje wil drinken en je niet snel genoeg bent met het 'presenteren' van de borst.
En terwijl je kindje drinkt, geeft het natuurlijk een geweldig geluid als je kindje met de hamer tegen het hangertje om je nek tikt. Blijkbaar is het ook leuk om te onderzoeken wat het effect van de hamer is op de neuspiercing van mama.
En als we rustig zijn en in slaap zijn gevallen, dan blijven we die hamer natuurlijk vasthouden. Ook als we bij mama of papa in de draagdoek gaan om boodschappen te doen.
Ja, die hamer, die wordt gekoesterd en geknuffeld. De meeste kindjes gebruiken daar een knuffel voor of een lapje stof, of een speentje. Nee hier is het een houten hamer.
En tegen de verwachtingen in van de wildvreemde mensen op straat,'O wat een schattig jongetje met zijn hamer, wordt vast een klusser, net als zijn vader!' Is het dus geen jongetje. En heeft ze haar klustalent hopenlijk van haar moeder. Hoewel haar vader steeds handiger wordt.

1 opmerking:

Vlijtig Liesje zei

Zo'n lief gezichtje, en dan die hamer! Leuk contrast.