zondag 30 maart 2014

Een klusje per dag

Een kastje per dag opruimen, dat is een doel hier in huis. Net als elke dag weer iets dat overbodig is weg te doen. Maar wij zijn helemaal niet de mensen om elke dag iets te doen. In elk geval, dat houden we onszelf voor. Want eigenlijk hebben we de afgelopen weken elke dag een klusje gedaan. Zonder dat dit moest, gewoon omdat we het zelf nodig vonden.
Zo hebben we spullen naar de kringloop gebracht, het dakterras dreumes proof gemaakt, een van de traphekjes gerepareerd, boeken naar de boekenzolder gebracht, plantjes gezaaid, de siervlinder eindelijk eens opgehangen (we hebben hem al een jaar of zo...), plankjes opgehangen in de muurkast, eindelijk extra messen gekocht en er zijn vast nog een hoop dingen die ik vergeet.
Eigenlijk doen we elke dag een klusje. Of dat nou dingen weg doen is, iets ophangen of repareren of een kastje uitmesten en opruimen. Eigenlijk doen we elke dag wel een nuttig taakje in huis wat ons weer dichterbij het einddoel brengt: een huisje zonder onnodige troep, maar van al onze gemakken voorzien.

Geen opmerkingen: