woensdag 16 april 2014

Kindvrije dag

Sommige kennen dit filmpje wel al:

https://www.youtube.com/watch?v=4MLl60odCgY&feature=youtube_gdata_player

Ik kan het alleen maar beamen. Op de dagen dat mijn kleine dame niet naar het kinderdagverblijf gaat ben ik bezig met van alles en nog wat. Een kleine greep uit het assortiment: billen afvegen, voorkomen dat er een op tafel klimt, bloemensoep maken, uitleg geven over hoe een fiets werkt, snoeten poetsen, proberen te zorgen dat ze optijd op het potje zit. Maar ook: dutje doen als madam slaapt, lekker in de luie stoel zitten terwijl ze op mijn schoot een dutje doet.

Vadaag is ze naar het kinderdagverblijf. Nu zou je denken dat ik het rijk voor mezelf heb en lekker kan nietsen. Niets is minder waar. Vandaag heb ik al boodschappen gedaan; wat ik nog een keer kan doen. Als we samen boodschappen doen kijk ik minimaal 6 keer of ik alles van mijn lijstje heb. Zonder kind denk ik dat ik geen lijstje nodig heb en vergeet ik minimaal de helft. De was opgehangen, stof gezogen, gedweild, opgeruimd en achter de naaimachine gekropen. Natuurlijk heb ik ook een dutje gedaan, maar veel korter dan wanneer ik met de kleine dame op bed lig.
Ik heb de intense behoefte om mijn 'vrije tijd' nuttig te besteden. Naaien gaat niet als ik alleen met haar thuis ben. Als mijn man ook thuis is, is het al een hele uitdaging. Zodra de naaimachine op tafel staat, kruipt madam onder de tafel, wachtend op het pedaal, want dat is blijkbaar geweldig leuk speelgoed. Zo is het al vaker voorgekomen dat ik net optijd de stroom van de naaimachiene kon afhalen toen zij het pedaal te pakken had, terwijl ik de draad door de naald wou halen. Naaien is dus iets dat ik graag doe als ze niet thuis is. Mijn spaarzame tijd zonder kind wil ik dus graag erg nuttig besteden. Hierdoor ben ik vaak vermoeider na een dag zonder kind dan na een dag met kind.

Wat wil jij persé doen op je kindvrije dag?

2 opmerkingen:

Nika zei

Herkenbaar!! Kindvrije én werkvrije dagen komen zelden voor...maar vrijdag komt er eentje aan! En die is zo vol gepland dat ik overweeg om maar gewoon in bed te blijven liggen... :-P

Vlijtig Liesje zei

Mijn kinderen zijn inmiddels wat ouder. Een kindvrije dag heb ik eigenlijk nooit. Er is er altijd wel eentje thuis.