zondag 8 juni 2014

Fietsen voor een ijsje op het strand

Het is Pinksteren en het is mooi weer. Wat doe je dan? Nou ja, iets wat je kind ook leuk vindt. En mijn dreumes vindt spelen met zand en water een van de leukste dingen die er zijn. En als het even kan eet ze daar ook nog een van onze heerlijke zelf gemaakte ijsjes bij.
Maar nu is het Pinksteren en the day after.
Zaterdag was het namelijk mijn verjaardag. En dag met heel veel spanning in de lucht. Letterlijke spanning vanwege de dreigende onweersbuien, die pas midden in de nacht kwamen.
Maar ook de spanning van het wachten op een drager die ik heb laten maken. Die zou tussen 11:00 en 13:00 bezorgd worden volgens de pakketbezorger. Helaas moesten we wat langer wachten en werd het 15:00.
En het wachten op bezoek. Iets waar ik zelf ook onrustig van word. Want je weet dat je ze vanaf 13:00 hebt uitgenodigd, dus zorg je dat je rond die tijd alles hebt klaarstaan. En als dan het bezoek zo ongeveer allemaal om 14:00 komt heb je daar tussenin wat tijd te doden. En daar ben ik slecht in. Gaan zitten voor een van mijn knutsel projecten wordt hem niet, stel je voor dat ik net lekker bezig ben als het bezoek komt. Een boekje lezen gaat me dan ook slecht af, want de concentratie is ver te zoeken. En om diezelfde reden is schrijven ook geen goede optie. Dus ben ik letterlijk mijn tijd aan het verdoen en geregeld aan het kijken of ik het bezoek al zie.
Gelukkig deed mijn dame daar niet aan mee en lag ze tot het eerste bezoek kwam heerlijk te slapen in de drager.
Maar goed, dat was zaterdag. Zondag waren er weinig plannen op stofzuigen en dweilen na; de troep van gisteren opruimen. Wat dan te doen met dit mooie weer en iedereen thuis? Tja, dan ga je dus maar op stap. Net als half Nederland en Duitsland stap je op de fiets. Fiets je naar het strand, eet daar een ijsje; dreumesdame kreeg the next best thing met een perenijsje. Heerlijk vond ze het. En na een weekend drukte gedoe, was even heerlijk op de fiets uitwaaien en spelen met zand toch wel heel leuk.
En vandaag, vandaag gingen we naar de boomgaarden. Genieten van het marktje, dingen proeven. Maar weinig spelen voor madam. Die had haar ritme weer terug en lag prinsheerlijk op mijn rug te slapen.

1 opmerking:

Vlijtig Liesje zei

Dan duurt een uur inderdaad best lang. Daarom noem ik echt een specifieke tijd, zodat ik dat wachten voorkom.