maandag 9 april 2018

Snel strand jurkje

Ik was een tijdje geleden op een naaiweekend. Gezellig met andere naai gekke dames in een landhuis.
Daar kregen we ook een goodiebag. En daarin dat een stofje. Een heerlijk dacht stofje dat me deed denken aan een hydrofielluier vanwege de weving.
Maar de kleur en het printje. Laten we het er maar op houden dat het niet bepaald mijn smaak is.
Madam vond het natuurlijk wel prachtig, want roze. 'Zo zacht mama!' Tja, ik kon niet anders dan dat beamen.
Dit weekend leek het even zomer. Het hele weekend heerlijk en veel buiten geweest. Genoten van de zon. En ik kreeg weer zin in strandwandelingen en vakantie.
En dan komen we ook meteen bij warmte. Dat was nu prima te doen. Maar hoog zomer met hoge temperaturen roepen hier vaak vragen op over wat er in hemelsnaam aan moet. Er moet dus iets aan. Een laagje, een iets ter beetje bescherming tegen de zon. Maar als het echt warm is, dan wordt het al gauw te warm. 
Toen had ik ineens een ingeving.  Dat stofje, luchtig en heerlijk zacht, wat ik niet echt iets vind, maar die madam wel geweldig vindt.... Dat lijkt me een prima stofje voor warm weer.
En met het vosje patroon dat ik een paar jaar geleden maakte is dit stofje een prachtig strandjurkje geworden. Een zacht en luchtig jurkje dat snel over een badpak aan kan op weg naar het zwembad of het strand.
Deze stof vind ik zo heerlijk zacht dat ik eigenlijk hoop dat er leuke kleuren en printjes van komen, want dan wil ik ook wel een fijne korte broek en blouse van dit spul.

Geen opmerkingen: