Wandelen

Lang voordat Baardmans en ik een kindje kregen wandelde we graag. We deden onder andere NSwandeling. Van het ene treinstation naar het andere treinstation.
Toen Madam kwam bleven we wandelen, maar we bleven vaak wel in de buurt en de wandelingen werden wat korter. Langzaamaan werd madam sterker en kan ze steeds langere stukken wandelen. 

Baardmans haalde zijn rijbewijs, waardoor we ook weer wat makkelijker bepaalde wandelingen kunnen doen die anders onbereikbaar blijven met het openbaar vervoer. 

Vanwege corona zijn veel dingen dicht. Winkels, pretparken, musea, speeltuinen en binnen speeltuinen en er zijn nog veel meer dingen te verzinnen die ik nu even vergeet.
Het is daardoor een heel stuk drukker in de natuurgebieden. Maar wandelen doen we nog steeds erg graag. Daarom proberen we in het weekend wat vroeger de deur uit te gaan. 
Het valt op dat als we in de ochtend aankomen op de parkeerplaatsen er nog genoeg parkeerplek is. En als we rond lunchtijd weer naar huis gaan, dan is het druk. Soms zelfs helemaal vol.

De gezinswandelingen van de afgelopen weekenden:

Wassenaarseslag. 2 januari. Via het strand heen en via de duinen terug. Het was heerlijk weer. Het lichtinval was perfect voor mooie foto's. Het strand zorgt altijd voor plezier. En in de duinen zaten wij even op een bankje en ging madam zelf even op pad. Ze vond het fantastisch dat ze even een stukje zonder ons mocht rondlopen. Ze had een mooi uitkijkpunt gevonden en konijnenkeutels en ze twijfelde of ze ook een konijnenhol had gevonden. 

Amsterdamse waterleiding duinen ingang de Zilk. 3 januari. 
Als je een wandeling zoekt waarbij je herten tegenkomt, heel erg veel herten, die niet bang zijn voor mensen, dan is dit een aanrader. Ze eten nog net niet uit je handen en je kunt ze niet aaien. 
Je ziet ze echt veel een van dichtbij. Madam haar innerlijke Freek Vonk kwam bij de eerste herten op. Maar na een uur had ze er al zoveel gezien dat ze niet meer op keek. 

Pan van Persijn.  10 januari.
Voor deze wandeling leende we het hondje van mijn schoonmoeder. Zij kan niet zo lang meer wandelen en het hondje vindt het wel leuk. 
Madam vond het prachtig. Zelfs de poepjes opruimen zijn leuk. 

Reacties